nieuws 15.06.2024

De visie van Techbox, door de ogen van CEO Kurt Declerck

Om het totaalpakket van HVAC-S te kunnen aanbieden, besloot CEO Kurt Declerck om drie sterke bedrijven met een eigen specialisatie - BCV, SDB en Fluxo - samen te brengen in één groep, Techbox. In onderstaand artikel vertelt hij meer over de visie van Techbox en geeft hij een blik op de toekomst van het bedrijf.

Waarom heb je ervoor gekozen om verschillende bedrijven onder één (spreekwoordelijk) dak te steken?

Als zaakvoerder van ventilatiebedrijf BCV Works merkte ik dat er steeds meer vraag kwam naar één totaalpartner die alle techniek kon uitvoeren. De groep van onderaannemers wordt immers steeds groter. Denk maar aan de EPB-verslaggever, de leverancier voor zonnepanelen, tal van keurders... Dit vraagt steeds meer coördinatie van de bouwheer of de architect, iets dat gemakkelijk uit handen kan gegeven worden aan een partner waar je alles onder één dak kan vinden. Dat klonk eenvoudig, maar toch hoorde ik bij sommige klanten het bezwaar dat ze niet echt geloofden in een totaalpartner die gespecialiseerd is in alle technieken.

Dat heeft mij geïnspireerd voor de oprichting van Techbox: een samensmelting van verschillende installatiebedrijven die samen het totaalpakket kunnen aanbieden, maar waar de onderverdeling van de drie entiteiten - ventilatie, centrale verwarming en sanitair en koeling - blijft bestaan. Door deze constellatie kunnen we het beste van twee werelden aanbieden.

Brengt dit nog andere voordelen met zich mee?

Een bijkomend voordeel van onze organisatie is dat we flexibel kunnen inspelen op de planning van verschillende dossiers. Door onze grootte kunnen we vlot reageren op verschillende omstandigheden en kunnen we de werfplanning steeds respecteren. Dat kunnen onze klanten erg appreciëren en maakt van Techbox een betrouwbare partner.

Kurt Declerck, CEO Techbox

Hoe zou je de cultuur binnen Techbox beschrijven?

Er heerst een groot respect voor de klant, de collega’s onderling en de collega-aannemers. Dat uit zich in de manier van samenwerken en in ons oog voor kwaliteit. We streven samen naar het beste resultaat. Zo gaan we nooit zomaar uitvoeren wat er gevraagd wordt, maar gaan we proactief meedenken met de klant. Als we een voorstel kunnen doen dat esthetische meerwaarde biedt of dat een voordeel oplevert voor de klant, zullen we dit zeker doen.

Op welke manier speelt de Techbox Campus hier een rol in?

Om met de laatste trends en technieken mee te kunnen blijven, is regelmatige bijscholing noodzakelijk. Die organiseren we vaak in onze Techbox Campus met externe of interne lesgevers. We worden als fast followers beschouwd en dat is precies het imago dat we nastreven: Techbox staat als eerste in de rij om nieuwe technieken toe te passen. Doordat we bovendien verschillende technieken onder één dak aanbieden en kennis hebben van de nieuwste technieken, kunnen wij verschillende technieken, bijvoorbeeld airco en verwarming, in één oplossing combineren. Dat maakt ons vrij uniek in de markt.

Wat is de toekomstvisie van Techbox?

We hebben nog mooie plannen en ambities met Techbox. Zo denken we eraan om onze dienstverlening uit te breiden met een afdeling voor elektriciteitswerken, zodat we werkelijk alle technieken in huis kunnen aanbieden. Daarnaast dromen we er ook van om geografisch verder uitbreiden, richting Brussel of Gent, om onze klanten lokaal te kunnen bedienen. Als er zich een opportuniteit voordoet, zullen we die zeker aangrijpen.

Kan jij je helemaal vinden in deze visie en wil je ook meebouwen aan de toekomst van Techbox? Neem dan een kijkje naar onze vacatures of solliciteer spontaan voor een job bij Techbox!