• Ventilatie
  • Woningen

Installatie van individueel ventilatiesysteem D, Vent-Axia Sentinel Kinetic Plus en Uniflexplus

In een nieuwe woonbuurt, te midden van het centrum van Grimbergen, worden door bouwfirma Danneels momenteel 21 ruime halfopen en gesloten nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Techbox verzorgt de installatie van de ventilatiesystemen in alle woningen.

In dit project werd gekozen voor een individueel ventilatiesysteem D, aangevuld met de Sentinel Kinetic Plus, een toestel dat specifiek dient voor het terugwinnen van warmte uit een ventilatiesysteem D. Ten slotte combineerden we Uniflexplus met gegalvansieerde leidingen voor een esthetisch mooi resultaat.

Individuele ventilatiesystemen D

In dit project voorzien we individuele ventilatiesystemen D in elke woning. Hierbij wordt de lucht volledig mechanisch aan- en afgevoerd.

Voordelen ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee:

  • Gebruiksvriendelijk: de ventilatie gebeurt volledig automatisch;
  • Je hebt geen raamroosters nodig, wat meestal ook een esthetisch voordeel met zich meebrengt;
  • Je kan heel wat warmte van de afgezogen lucht recupereren om de aan te voeren lucht op te warmen. Dit gebeurt met een warmtewisselaar. Je verliest dus slechts een minimum aan energie.
21 nieuwbouwwoningen in Grimbergen met ventilatiesysteem D

Warmteterugwinunit: Vent-Axia Sentinel Kinetic Plus

Om de warmte uit de afgezogen lucht te kunnen recupereren, werken we in dit project met een Sentinel Kinetic Plus warmteterugwinunit van het merk Vent-Axia. Doordat deze warmteterugwinunit geluidsarm is en een vrij compacte omvang heeft, is deze perfect geschikt om in een particuliere woning te gebruiken.

Combinatie van Uniflexplus en gegalvaniseerde leidingen

In dit project bleek de combinatie van Uniflexplus leidingen met gegalvaniseerde leidingen de meest voordelige en esthetische oplossing.

Wat kunnen wij voor jouw project betekenen?

Contacteer ons