• Ventilatie
  • Woningen

De Vrije, Ramskapelle

In Woonerf De Vrije in Ramskapelle staat authentiek wonen in een charmevolle omgeving centraal. Dat authenticiteit en innovatie hand in hand kunnen gaan, bewijst Woonerf De Vrije in Ramskapelle. Authentiek wonen in een charmevolle omgeving staat er centraal, maar tegelijk kiest men voor innovatieve technieken zoals een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie, deskundig geplaatst door Techbox. Lees hieronder meer!

De Vrije, innovatief wonen in een authentieke omgeving

De woningen in Woonerf De Vrije in Ramskapelle stralen één en al authenticiteit uit, maar achter de authentieke gevels schuilt een hoogkwalitatieve afwerking met innovatieve technieken. POC Partners en Huysman Bouw rekende op Techbox voor de installatie van een individueel ventilatiesysteem D met warmterecuperatie.

Installatie van een individueel ventilatieysteem D met warmterecuperatie

De architect en bouwheer koos in dit project specifiek voor een individueel ventilatiesysteem D. Met dit ventilatiesysteem wordt immers met een warmtewisselaar gewerkt, waardoor de warmte van de afgevoerde binnenlucht gebruikt kan worden om de aan te voeren buitenlucht op te warmen. Hiermee bespaar je niet alleen op stookkosten, maar kies je ook voor een duurzame oplossing door het hergebruik van de warmte van de gebruikte binnenlucht.

Hoe werkt een warmtewisselaar?

Een warmtewisselaar is een toestel in bijvoorbeeld een verwarmingsketel, warmtepomp of ventilatiesysteem waarmee de warmte van de ene naar de andere stof (zoals gas, vloeistof, water of lucht) wordt overgedragen. Op die manier kan je de stof dus opwarmen of afkoelen. Er wordt gewerkt met twee circuits. Als er tussen die twee circuits een temperatuurverschil ontstaat, zal de warmte van de warme naar de koude stof of omgekeerd worden overgedragen, zonder dat deze met elkaar in contact komen.

Wat kunnen wij voor jouw project betekenen?

Contacteer ons