• Centrale verwarming
  • Sanitair
  • Ventilatie
  • Woningen

Dockside Gardens, Gent

Dockside Gardens is een toonaangevend woonproject van 63 woningen aan de Gentse stadsrand, nabij het Handelsdok. In opdracht van Besix zorgt Techbox er voor de installatie van zowel ventilatie als centrale verwarming en sanitair. Voor deze laatste sluit Dockside Gardens aan op het stadsverwarmingsnet van Gent, een ecologische en duurzame keuze. Lees hieronder meer!

63 woonunits in Dockside Gardens, voorzien van ventilatie, centrale verwarming en sanitair door Techbox

Duurzaam wonen aan de Gentse stadsrand

Dockside Gardens in Gent is woonproject van 63 wooneenheden nabij het Handelsdok. In dit project maakt de bouwheer zoveel mogelijk duurzame keuzes. In deze hypermoderne woningen voorziet Techbox in opdracht van Besix nv zowel de ventilatie als de centrale verwarming en sanitair.

Installatie van een collectief ventilatiesysteem C+

Voor het volledige project, dat opgedeeld is in twee aparte gebouwen, wordt een collectief ventilatiesysteem C+ voorzien. Hierbij wordt verse buitenlucht via raamroosters aangevoerd en wordt de vervuilde lucht mechanisch afgevoerd. Hiervoor gebruikt met een collectieve ventilator voor de verschillende ruimtes, waarbij de gebruikte lucht via een centrale schacht wordt afgevoerd. Elke unit beschikt over een individuele satelliet om de lucht af te voeren.

Installatie van centrale verwarming en sanitair, aangesloten op het Gentse stadsverwarmingsnet

In Dockside Gardens staat onze afdeling centrale verwarming en sanitair in voor de installatie in elke woning. Hiervoor sluit het project aan op het stadsverwarmingsnet van Gent.

Wat is een stadsverwarmingsnet?

In een stadsverwarmingsnet worden woningen en bedrijven met elkaar verbonden via een ondergronds netwerk van buizen. Dit netwerk onttrekt restwarmte, bijvoorbeeld uit een bedrijf uit de buurt, en recycleert deze restwarmte voor hun sanitair warm water. Bij Dockside Garden wordt de warmte onttrokken uit de elektriciteitscentrale van EDF Luminius in Ham.

Op die manier hergebruiken we energie die anders verloren zou gaan, wat een erg duurzame én budgetvriendelijke oplossing is.

Wat kunnen wij voor jouw project betekenen?

Contacteer ons