• Centrale verwarming
  • Sanitair
  • Airco
  • Ventilatie
  • Woningen
  • Hotels

Residentie Lighthouse Corner

Bij het binnenrijden van Nieuwpoort-Bad valt Residentie Lighthouse Corner u ongetwijfeld meteen op.

Het is een opvallend gebouw bestaande uit 21 appartementen & een luxehotel met 59 hotelkamers met daarbijhorende diensten zoals een fitness, een wellnessruimte, verschillende restaurants en een bar.

Techbox werd aangesteld als partner voor de benodigde technieken en dit vanaf de studie/het ontwerp tot de uiteindelijke uitvoering.

Ieder appartement is voorzien van een eigen Daikin Altherma warmtepomp, die zorgt voor zowel de koeling als de verwarming van de verschillende ruimtes, en een eigen ventilatiesysteem type D.

Een warmtepomp met warmterecuperatie van Daikin werd gekozen voor de klimatisatie van de verschillende ruimtes.

Voor de ventilatie in het hotel werd geopteerd om met 3 ventilatiegroepen te werken die voorzien werden van een hoog performant warmterecuperatiewiel. Hierbij werd er o.a. grote aandacht besteed aan de brandveiligheid van het gebouw.

Finaal stond Techbox ook in voor het plaatsen van de haspels en brandblussers op de verschillende verdiepingen én een sprinklerinstallatie in de kelder.

Een van de grootste uitdagingen in dit project is het feit dat alle technieken zich verdelen in het plafond van de kelder op -1, wat een heel puzzelwerk is!

Referentie Koen De Jonckheere (bouwheer en eigenaar Lighthouse Invest):

Ik heb Techbox leren kennen tijdens de ontwikkeling van Lighthouse Corner in Nieuwpoort. Een project waarbij in één gebouw een 4-sterren hotel van 59 kamers met bijhorende faciliteiten én 21 luxe appartementen worden gerealiseerd. Techbox staat in voor alle aspecten van HVAC. Ik heb Techbox ervaren als een betrouwbare partner met brede expertise. Van planning tot uitvoering en ook wanneer er wijzigingen tijdens het project nodig waren, is dit steeds in open dialoog en een constructieve sfeer verlopen. De project ingenieur die het project opvolgt, onderscheidt zich in meedenken vanuit het standpunt van de bouwheer op een flexibele manier en in projectopvolging van de onderaannemers en leveranciers. Op de werf zelf verlopen de installaties vlot. Kortom een zeer degelijke partner voor een meer complex bouwdossier waarmee ik zeker opnieuw in zee zou gaan.

Wat kunnen wij voor jouw project betekenen?

Contacteer ons