• Centrale verwarming
  • Ventilatie
  • Woningen
  • Utiliteitsbouw
  • Zorginstellingen

Centrale verwarming en ventilatie in sneltempo in Residentie Villa Amphora

Residentie Villa Amphora is een project van 40 assistentiewoningen in hartje Wingene. Het prachtige eclectische herenhuis Vandewiele uit 1967 werd volledig gerenoveerd en geïntegreerd in een nieuw groen zorgproject. Het team centrale verwarming en sanitair van Techbox zorgde voor een kwalitatieve en stipte installatie.

Visualisatie: Polygon Graphics

Over Residentie Villa Amphora

In het centrum van Wingene vind je het prachtige herenhuis Vandewiele, een eclectisch bouwwerk dat opgenomen werd op de Inventaris Onroerend Erfgoed en bijgevolg volledig gerenoveerd en geïntegreerd werd in de bouw van Residentie Villa Amphora, naar het ontwerp van ARKS Architecten en in opdracht van Pastoor Termote bvba.

Naast en achter het herenhuis werden er 40 assistentiewoningen voorzien in 3 gebouwen. Het project wordt maximaal geïntegreerd in het groen. Door het vele daglicht in het gebouw, de minimale ganglengtes, de grote terrassen en het overvloedige groen op alle niveaus wordt een huiselijke omgeving gecreëerd voor de bewoners.

Installatie door Techbox

Voor Residentie Villa Amphora rekende de bouwheer op de deskundigheid van onze teams voor de installatie van de centrale verwarming en de ventilatie.

Centrale verwarming en sanitair

Ons team centrale verwarming en sanitair zorgde voor de installatie van een gaswarmtepomp in combinatie met gascondensatieketels, vloerverwarming en verwarmingssatellieten. Alles werd gekoppeld aan een bouwbeheersysteem, zodat de installatie volledig op afstand kan bediend worden. Hierdoor kan men de correcte waterstanden en het juiste energieverbruik opvolgen.

Ventilatie

Ons team ventilatie stond in voor de berekening en deskundige plaatsing van een individueel ventilatiesysteem C in alle assistentiewoningen. De keuken en de polyvalente ruimtes worden op hun beurt van verse lucht voorzien via een industriële ventilatiegroep.

Bouw in sneltempo

Dit project werd in een recordtempo gerealiseerd: in amper 5 maanden tijd werd de ruwbouw omgetoverd tot een volledig afgewerkt en instapklaar gebouw. Om op een dergelijk tempo te kunnen opleveren, ging de bouwheer op zoek naar partners die probleemloos projecten van een dergelijke omvang tegen een sneltempo kunnen afwerken. Zo kwamen ze ook bij Techbox terecht.

Visualisatie: Polygon Graphics

Wat kunnen wij voor jouw project betekenen?

Contacteer ons